Valtakunnallinen virtsankarkailua ennaltaehkäisevä kampanja
Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Naisten hyvinvointikeskus Tuntuma tarjoaa vuoden 2018 aikana maksuttoman luentosarjan osana Pysy tiukkana -kampanjaa. Luentoihin voit osallistua netin välitysellä tai paikan päällä Tuntumassa.

 

Luentosarjan toinen aihe on Vahva lantionpohja.

Lantionpohjan merkitys kehomme toimintaan on suurempi kuin usein osataan ajatellakaan. Se on sijainniltaan osa liikkeemme keskusta ja vaikuttaa näin osaltaan kehomme optimaaliseen toimintakykyyn. Lantionpohjalla on useita eri rooleja; se kannattelee päällään keskikehomme rakenteet, sisäelimet sekä raskaana olevan naisen kohdun ja sikiön. Lantionpohjan lihasrakenne sisältää myös sulkijalihakset, joiden merkitys taas on suuressa roolissa virtsan- ja ulosteenpidätyskyvyssä. Lisäksi vahva lantionpohja lisää seksuaalista nautintoa.

Mitä kuuluu lantionpohjan rakenteisiin? Mitkä asiat rasittavat lantionpohjaa? Miten voin toiminnallani vähentää lantionpohjaan kohdistuvaa ylimääräistä rasitusta? Mitä treenissä tulisi ottaa huomioon, jotta lantionpohjasta saisi toimivamman?

Luennolla lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutit Sofia Vesa ja Salla Tiiro kertovat, miten lantionpohja tulisi huomioida arjessa läpi elämän ja millainen on toimiva lantionpohja.

 

Ilmoittaudu tästä

 

Luentoihin voit osallistua netin välityksellä ihan mistä päin Suomea tahansa. Jos asut lähellä Oulua, voit mennä myös paikan päälle Hyvinvointikeskus Tuntumaan. Ilmoittaudu silloin suoraan Tuntumaan: info@hyvinvointikeskustuntuma.fi.

———————————————-

Seuraavat luennot:
3) ti 14.8./ Vatsalihasten erkauma
4) ti 18.9. / Vahva keskikeho
5) ti 16.10./ Raskaus- ja imetysajan ravitsemus
6) ti 13.11./ Liikuntaa läpi raskauden ja synnytyksen jälkeen
7) ti 11.12./ Palaudu synnytyksestä

———————————————-

Sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen seuraaville luennoille. Saat sähköpostiisi aina linkin 8h ennen luennon alkua, jonka kautta pääset mukaan luennolle.

Luennot sopivat niin aiheista kiinnostuneille kuin aiheiden parissa työskenteleville.

Tervetuloa mukaan!

 

Ilmoittaudu tästä