Valtakunnallinen virtsankarkailua ennaltaehkäisevä kampanja
Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Naisten hyvinvointikeskus Tuntuma tarjoaa vuoden 2018 aikana maksuttoman luentosarjan osana Pysy tiukkana -kampanjaa. Luentoihin voit osallistua netin välitysellä tai paikan päällä Tuntumassa.

 

Luentosarjan kolmas aihe on Vatsalihasten erkauma.

Mikä ihmeen vatsalihasten erkauma?
Kysymys on tuttu monelle äidiksi tulleelle, mutta myös terveys-, liikunta- ja hyvinvointialan ammattilaisille, keskivartalon tukiongelmien kanssa painiville ja jopa fitness-urheilijoille.

Vatsalihasten erkauma ei kosketa pelkästään synnyttäneitä naisia, vaan se on toimintahäiriö, joka koskettaa laajasti niin naisia kuin miehiä. Riskitekijöitä erkaumalle on useita, kuten ylipaino, vatsaontelon painetta voimakkaasti nostava voimaharjoittelu ja raskas keskivartaloharjoittelu. Keskivartalon syvän lihastuen puuttuessa on aina riski venyttää vatsalihaksia yhdistävää jännesaumaa, mikä osaltaan voi aiheuttaa ongelmia muuallekin kehoon. Vatsalihasten erkauma onkin koko kehon toimintahäiriö, eikä rajaudu pelkästään keskivartaloon.

Miten tunnistat erkauman? Miten se vaikuttaa kehon toimintaan? Mitä erkauman kanssa voi tehdä ja mitä erkaumalle voi tehdä?

Tuntuman äitiys- ja lantionpohjafysioterapeutit Sofia Vesa ja Salla Tiiro ovat suorien vatsalihasten erkauman asiantuntijoita. Luennolla Sofia ja Salla jakavat tietoaan aihealueesta ja kertovat asiakaskokemuksiaan.

 

Ilmoittaudu tästä

 

Luentoihin voit osallistua netin välityksellä ihan mistä päin Suomea tahansa. Jos asut lähellä Oulua, voit mennä myös paikan päälle Hyvinvointikeskus Tuntumaan. Ilmoittaudu silloin suoraan Tuntumaan: info@hyvinvointikeskustuntuma.fi.

———————————————-

Seuraavat luennot:
4) ti 18.9. / Vahva keskikeho
5) ti 16.10./ Raskaus- ja imetysajan ravitsemus
6) ti 13.11./ Liikuntaa läpi raskauden ja synnytyksen jälkeen
7) ti 11.12./ Palaudu synnytyksestä

———————————————-

Sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen seuraaville luennoille. Saat sähköpostiisi aina linkin 8h ennen luennon alkua, jonka kautta pääset mukaan luennolle.

Luennot sopivat niin aiheista kiinnostuneille kuin aiheiden parissa työskenteleville.

Tervetuloa mukaan!

 

Ilmoittaudu tästä